7.6.09

tirolilaiset lahjaksi

Kumma tapa on minulla se, kun aloitan aina kaikki syntymäpäivälahjaneulomukset just pari kriittistä viikkoa ennen kyseistä lahjomuspäivää. Niin nytkin, anopille kauniit ja käytännölliset sukat. Onneksi valmistuivat ajoissa, tämä oli kyllä suhteellisen helppo ohje ja neuloin ihan just ohjeen mukaan. Olisin voinut pitää itsekin, mutta itselle jalkaterä olisi voinut olla ehkä yhden silmukan leveämpi, olivat pikkuisen kireät, kun sovitin. Onneksi lahjan saajalla on pienempi jalka kuin minulla. Ihanan pehmeää lankaa, soveltuvat ehkä parhaiten unisukiksi tai kotona löhöilyyn, lanka voi olla liian pehmeää ja hiutuu puhki, jos käyttää kengissä. En ole varma, aiempaa kokemusta ei ole. Tyrolean Stockins by Ann Budd
Interweave Knits Fall 2007
Filatura Cervinia Nordic (100% villaa), väri 2272, menekki vajaa 200 g
kolmekin kerää olisi voinut riittää, mutta sitten olis mennyt tarkaksi
Puikot 3,00 mm bambut
Lanka on hautunut toissa kesäisestä Tallinnan reissusta saakka varastossa, ostin sen Karnaluksin lankatukusta (Hermanni 1). Mahtava liike vähän epäilyttävässä paikassa. Isäni istui autossa odottamassa, kun äidin kanssa katosimme kerrostalon sisäpihalle. Siinä vaiheessa isä oli miettinyt, että mihin hemmettiin ne menevät. Mietin kyllä itsekin talon rappukäytävässä, mutta sisältä löytyi mahtavat valikoimat lankoja, puikkoja ja tarvikkeita ja hinnat olivat aika edulliset. Edullisempaa oli myös ostaa lankoja pusseissa, silloin kerähinta oli halvempi. Saman langan eri värejä sai myös yhdistellä pusseihin, kunhan kerämäärä pysyi oikeana. Osa myyjistä puhui auttavasti suomea ja maksaa pystyi vain käteisellä (kruunuilla).
Karvainen kuvausassistentti: 'Mitä sä puuhaat?'Vilkaisin Akateemisessa Interweaven uutta numeroa, mutta ei oikein inspiroinut. Olen harkinnut tilaamista, mutta katson, mitä seuraava numero tuo tullessaan ennen kuin vingutan visaa. Toisaalta lehden tilaaminen voi olla vähän turhaa, kun niin paljon ohjeita löytyy ravelrysta ja knittystä yms. ihan ilmaiseksi tai pienellä summalla ja silloin voi ostaa juuri sen ohjeen, jonka haluaa.

2 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Onpa hauskannäköiset sukat. Hyvä väri langassa. :) Muutenkin blogisi on kiva.

satu kirjoitti...

Kiitos! :) Minusta tuo harmaa on niin hyvä ja perinteinen sukkaväri, sitä on välillä kiva neuloa.